14 жертви на тайфуна Хагибис в Япония (ВИДЕО)

35

Има десетки ранени и 16 безследно изчезнали

Най-мощният тайфун, връхлитал Япония през последните 60 години, вече взе 14 жертви. Ранените са повече от 120, а безследно изчезналите – 16, съобщават световните медии. Стихията „Хагибис” наложи евакуацията на около 7,3 милиона души. Много градове и села са наводнени.
Всички полети от и до летището в Токио бяха отменени. Спрени са и крайградските влакове. близо 380 000 домакинства са без електричество, а 14 000 – без вода.

„Хагибис” удари главния японски остров Хоншу към 19 ч. местно време в събота с пориви на вятъра до 216 км/ч. Тайфунът предизвика и торнадо в Чиба – област, силно засегната от бурята „Факсаи” миналия месец. Торнадото е унищожило една къща и е нанесло щети на няколко други. Петима души, включително 3-годишно момче, са откарани в болница с леки наранявания.

Още преди да удари сушата, тайфунът наруши графика на две големи спортни събития – Световното първенство по ръгби, където два мача бяха отменени за първи път в 32-годишната история на шампионата, и Гран При на Япония от Формула 1, където беше отложена квалификацията.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама