Парламентът си даде почивен ден

303

При втория опит за регистрация тази сутрин парламентът не събра кворум , за да започне заседание, предаде „Фокус“.

В зала се регистрираха 112 народни представители, при необходими 121. При тази ситуация председателстващият заседанието Емил Христов закри пленарното заседание.

Вторият опит за регистрация се наложи, тъй като в началото на пленарното заседание в зала бяха преброени 106 депутати. По програма народните представители трябваше да разгледат проект на решение за удължаване на срока на работата на Временната анкетна комисия за НАП. След изчерпване на законодателната част беше предвидено да започне петъчният парламентарен контрол, в който трябваше да вземе участие премиерът Бойко Борисов.

„Трудно ми е да повярвам, че има договорка между ГЕРБ и БСП за кворума“, каза пред журналисти народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и член на ръководството на ВМРО Юлиан Ангелов.

Той предположи, че липсата на кворум може да е заради напредването на предизборната кампания. „Групата на „Обединени патриоти“ извън тези, които отсъстват по извинителни причини, се регистрираха. Въпросите ги задайте към другите парламентарни групи“, каза Ангелов.

„Забелязах не само в ГЕРБ и в други, а и БСП бяха наполовина в Народното събрание. Ние като народни представители от „Обединени патриоти“ сме си изпълнили задължението“, заяви още Ангелов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама