Задържаха белгийска принцеса в Лондон

118

Принцеса Есмералда Белгийска е била задържана при вчерашните прояви на гражданско неподчинение на природозащитници в Лондон.

Това съобщи самата тя, като разпространи и бележката от полицията за своето освобождаване, предава БТА.

Принцесата остава на разположение на британските власти, макар засега да не са й предявени обвинения. В бележката се посочва, че случаят не е приключен, може да бъдат установени нови обстоятелства и това може да наложи ново задържане на Есмералда.

Белгийски медии съобщават, че природозащитници са насрочили за утре в Брюксел 24-часово обсъждане на въпроса с опазването на околната среда. Предвижда се в срещата в градски парк да участват около 1000 души.

Белгийските природозащитници отбелязват, че в свое слово по-рано тази година кралят Филип е подкрепил техните виждания. Те настояват държавният глава да иска повече от правителството за защита на околната среда и да обяви „климатично извънредно положение“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама