Български мотоциклетисти с голям успех в Румъния

32

Пет първи и четири втори места завоюваха варненски пилоти в мотошампионат Румъния.

Този уикенд се проведе последен кръг от румънския шампионат Moto RC на пистата „Аданката“, близо до Букурещ, а в него взеха участие петима състезатели от V MOТО Тeam от Варна, съобщи за „Нова Варна“ Живка Кубаданова от V MOTO.

Младият отбор V MOTO Racing от Варна е взел участие с петима състезатели в два класа: *ROOKIE 600 – Димитър Калпаков със състезателен номер 96, в ROOKIE 1000 – Tенчо Стоев, Диян Любчев, Kамен Кожухаров 68 и Венцислав Василев с номер 7в.

Победителят на купата за първо място Венци сподели задоволството си от постигнатото. Състезанието е било  съпътствано от недоразумения, организаторски грешки и някои пропуски в отчитане на резултатите от страна на домакините.

„Можем да се похвалим с пет първи и четири втори места за отбора ни. Това е нашата обща страст, хоби, на което посвещаваме немалка част от времето си. Заедно полагаме усилия – физически, финансови това да се случи по най-добрият начин. Водени сме от желанието чрез нашите лични постижения и успехи, да породим у другите мотористи (независимо възраст, ниво на управление на мотоциклет и т.н.) усета, че карането на писта със специални условия, екипировка е есенциално за спорта. И винаги сме насреща да споделим уменията си. Което неминуемо ще доведе до намаляване произшествията с мотористи в градски условия. Разума преди всичко и кауза за безопасност“, споделя той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама