Майка съобщи на полицията, че синът ѝ готви атака в училището си

225

Майка от щата Вашингтон се превърна в герой, след като съобщи на полицията, че синът ѝ планира атака в училището, в което учи.

Жената намерила дневника на момчето, в който описвал готвената атаката в деня на 21-та годишнина от кървавото клане на 20 април 1999 г. в училище в Колорадо, където двама ученици от гимназията Дилън Клеболд и Ерик Харис убиха дванадесет ученици и един учител, а още 21 бяха ранени, съобщава „Дейли мейл“, цитиран от gospodari.com.

Властите твърдят, че в дневник на 17-годишният ученик от гимназията в Колидж Плейс имало имената на конкретни огнестрелни оръжия и експлозиви, както и датата 20 април 2020 г. Планът на ученика включвал да убие собствената си майка и нейния приятел, пише Daily Mail.

Полицията уведомила училището за заплахата. 17-годишният младеж бил арестуван веднага след като се прибрал у дома от училище и бил настанен в Центъра за правосъдие за непълнолетни.

Майката на заподозрения каза, че намерила дневника на сина си миналия месец. Тя се опитала да разговаря с момчето, но той твърдял, че просто си съчинява истории. В бележника си гимназистът описва как ще постави бомби в раницата си и ще взриви училищното кафене и дори училищния атвобус, паркиран в кампуса. Освен това той смятал да „екзекутира оцелелите от взривовете“.

Един смразяващ пасаж в дневника гласи: „Убий всички, бори се до смъртта и след като постигнеш максимални щети убий и себе си “.

Когато полицията претърсила стаята на ученика намерили още тетрадки с планове за масово убийство. Униформените обаче не открили никакви оръжия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама