Свят

Отказват US визи, ако не докажете, че имате здравна застраховка

Президентът Доналд Тръмп подписа указ, изискващ от имигрантите да покажат, че могат да си позволят здравно обслужване в Америка, преди да им бъдат издадени визи.

Указът беше обявен в петък. В него се казва, че на имигрантите ще им бъде забранено да влязат в САЩ, ако не бъдат покрити от здравна осигуровка в рамките на 30 дни от влизането си в страната или не покажат, че имат достатъчно финансови средства, за да платят за медицински разходи, информира bg-voice.com

Указът не се отнася за хора, които са вече в САЩ. Той обаче важи за съпрузи и родители на американски граждани, кандидати за виза. За визите на деца на американски граждани няма да се искат доказателства за здравна застраховка.

Белият дом изтъкна новото изискване като нужно за „защита на обезщетенията за здравеопазване за американските граждани“ и твърди, че неосигурените имигранти създават финансова тежест за болниците и лекарите, принуждавайки ги да начисляват по-високи болнични такси за американците.

В указът пише също, че дори и имигрантите да си осигурят застраховка, но ако ще плащат за нея с помощи от държавата (subsidized health insurance), няма да се считат за здравно-осугурени и няма да получат виза или могат да я загубят. Това означава, че имигранти, които биха могли да ползват застраховките по

Обамакеър

и да получат дотация за месечните вноски, ще получават откази за виза. Критици на мярката посочват още, че краткосрочните застраховки ще бъдат признавани, но че много от тях действително не покриват разходи за медицински нужди. Указът влиза в сила от 3 ноември. По-рано тази година администрацията на Тръмп направи промени в правилата за одобрение на зелените карти на мигрантите, които използват форми на публична помощ.

С ново правило Тръмп ограничава зелените карти, US гражданството и легалната имиграция

Става дума за правилото Рublic charge rule

То е описано в 837 страници и би трябвало да гарантира, че имигрантите ще могат да се издържат сами и няма да разчитат на държавни и социални помощи. Рublic Сharge е понятие, с което се определя човек на помощи. Администрацията на Тръмп обаче разширява драматично дефиницията за човек на помощи и включва имигрантите. Правилото влиза в сила от 15 октомври.

Други фактори, които ще играят срещу кандидатите за зелени карти са здравословно състояние, което може да им пречи на училище или работа; финансови задължения; да са били одобрени за социална помощ, дори и да не са я ползвали; нисък кредитен рейтинг (ниски FICO точки).

Лотарията за зелена карта

за тази година вече тръгна. Има промяна в общите правила за участие в DV-2021. Всяка заявка за участие трябва да включва номер, страна на издаване и дата на изтичане на валиден, неизтекъл паспорт на основния кандидат. Това изискване се отнася само за титуляря, а не за членовете на неговото семейство. Ако не се предостави цялата информация, която се изисква за регистрацията, това ще доведе до дисквалификация.

Пуснаха лотарията “Зелена карта”

Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата dvlottery.state.gov след 5 май 2020 г.
Изтеглените участници няма да бъдат уведомени за статуса на онлайн регистрацията им в програмата по пощата, имейла или по телефона. Всички писма, имейли или телефонни обаждания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата за зелена карта, са измамни.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца