Наркотрафиканти спасиха испански полицаи, след като катерът им се разби

71

Трима испански полицаи, които паднаха в морето, след като катерът им се разби по време на преследване с висока скорост, бяха изтеглени в безопасност от наркотрафикантите, които преследваха, съобщиха от полицията.

Неочакваното спасяване се случи, след като полицейски кораб започна да преследва моторна лодка „с четирима души на борда, за които се подозира, че транспортират наркотици“ във водите край южния бряг на Испания, се казва в полицейско изявление, цитирано то „Дарик“.

По време на преследването двата кораба се сблъскали, вследствие на което трима полицаи паднали в морето, когато катерът им „излязъл извън контрол“.

С помощта на мегафон полицейски хеликоптер, който се носеше отгоре, призова онези на борда на моторната лодка да помогнат и те извадиха тримата агента в безопасност.

Жестът обаче не доведе до пощада за трафикантите, когато полицията откри три тона хашиш във водата наблизо.

„Те бяха арестувани за разпространение на наркотици“, се казва в изявление на полицията, в което се посочва, че повече от 80 пакета хашиш са били извлечени от морето.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама