Дядо, баба и внучетата им загинаха при катастрофа в Хаинбоаз

210

Тежка катастрофа затвори за движение Прохода на републиката в петък вечерта.

Инцидентът е станал в района на село Пчелиново. При катастрофата са загинали четирима души – две деца и техните баба и дядо, съобщава NOVA.

Лек автомобил с украинска регистрация се е движил в посока Велико Търново навлязъл в платното за насрещно движение. Вероятно водачът му е изгубил управлението над превозното средство. Возилото се ударило в колата на семейството, която излетяла в крайпътна канавка и се запалила.

„Бях първа или втора кола. Както си карах – страшен дим, големи пушеци. И една жена преди мен беше спряла, тичаше и само викаше „Махнете се от пътя, махнете се от пътя”. Блъснаха се две коли. Едната гори. Наистина беше нещо много грозно и страшно. Самата кола цялата беше в пламъци”, коментира свидетелка на катастрофата.

Предполага се, че изгорелият автомобил е бил с газова уредба. Към момента „Хаинбоаз“ все още е затворен. Временно леките автомобили трябва да използват обходен маршрут през прохода „Шипка, а тежкотоварните изчакват на място.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама