Борисов: Обещах, че ще си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова (ВИДЕО)

84

300 млади специалисти ще бъдат наети първоначално в новия център за споделени услуги на най-голямата белгийската финансова група KBC Group, който символично беше открит днес във варненски мол.

„Преди време обещах, че ще си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на нов център на KBC Group във Варна.

„Хемус“ ще я има, а Варна ще е един от най-добрите градове за живеене в близките 5 години заради местоположението си, заради инфраструктурата. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат във Варна“, добави той.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Премиерът и финансовият министър Владислав Горанов присъстваха на откриването на център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC Group във Варна. За новия  център за споделени услуги се търсят първоначално 300 души – млади и талантливи специалисти, които ще получават добри заплати и ще работят за няколко държави. Той ще започне работа в края на годината в преустроена сграда от комплекса на бившия Пфое мол.

Центърът за споделени услуги ще бъде управляван по вече познат и успешен за KBC модел. Групата стартира такъв проект през 2011 г. в Бърно, Чехия, и към момента там вече работят около 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията.

Други ще се занимават с първия проект на центъра, свързан с търговско финансиране. Нови позиции ще бъдат разкривани буквално всяка седмица до запълването на екипите за всички проекти.

Неслучайно е избрана Варна, тя спечели състезанието с няколко други града от Централна и Източна Европа, каза по време на церемонията Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на KBC Group.

„КВС управлява 400 милиарда евро, най-високите сгради в Брюксел са техни“, заяви премиерът Борисов.

Най-голямата белгийската финансова група има клонове в 20 страни, но шест от тях са основни, един от които е България.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама