Мистерия: Българин ли е намушкалият съпругата си и 3-седмичното им бебе в Англия?

blank
Снимка: Фейсбук

„27-годишният българин Денис Ердинч Бейтула намушка съпругата си и 3-седмичното им бебе в Англия“. Драмата се разиграла в дома на семейството в градчето Уолсенд в графство Нортъмбърленд, съобщават британските медии.

В някои от публикациите на местните медии се казва, че Денис Ердинч Бейтула е българин, други не споменават нищо за произхода му. В ерата на лъжливите и бързи новини много българи се възмутиха от българската връзка със заподозрения убиец.

„Дори и да притежава български паспорт, това още не го прави българин“, възмущават се в коментарите потребители на социалните мрежи. Във фейсбук профила на Денис също не се вижда никаква българска следа – няма български приятели, нито коментари на български език. Името му, разбира се, също не предполага да е от България. Предстои да разберем истината. Съпругата му е румънка.

От каквато и националност да е Бейтула, това не омаловажава престъплението му.

Според информациите, сигналът в полицията е подаден в сряда около 2.15 часа. Веднага на място са изпратени екипи на Спешна помощ и полицията, които открили 21-годишната Андреа и новороденият й син с множество прободни рани. Жената и детето са откарани в болница.

По-късно от полицията в Нортъмбърленд съобщиха, че жената е в тежко състояние, но стабилно. Състоянието на 3-седмичното момченце обаче е критично.

На местопрестъплението е задържан 27-годишният Денис Ердинч Бейтула – съпруг на Андреа и баща на бебето.

Срещу него са повдигнати обвинения в два опита за убийство.

Вчера следобяд Денис Бейтула е отведен в съда, който е постановил постоянен арест. Следващото му явяване пред магистратите е насрочено за 31 октомври.

Все още не е ясна причината за жестокото престъпление. Разследването продължава, а от местната полиция призовават гражданите, които имат информация за семейството, да подадат сигнал.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама