Металика спира с концертите

53

Най-влиятелната и печеливша метъл банда в света, основоположниците на траш стила, който само до преди месец взеха на абордаж цяла Европа – Metallica, изненадващо обявиха, че спират с концертите.

За щастие временно. Но ще отменят всичките си планирани участия в Австралия и Нова Зеландия. Това те направиха с „бележка“ в официалния сайт на групата.

Съобщението е подписано от трима от четиримата членове на Metallica, а именно – Ларс Улрих (барабани), Кърк Хамет (китара) и Роб Трухийо (бас). Причината за отменянето на цялото турне е проблемите на фронтмена Джеймс Хетфийлд. И момчетата не крият каква е истината.

Както повечето от вас най-вероятно знаят, нашият брат Джеймс се бори със зависимости с успех и без вече толкова много години. Сега той трябва отново да влезе в програма за лечение, за да работи по възстановяването си отново съобщават музикантите. Те обещават, че ще намерят начин да направят концертите в Австралия и Нова Зеландия, веднага щом здравето на Папа Хет, както наричат Джеймс, позволи. „Отново, съжаляваме, че разочароваме толкова много от вас, особено нашите лоялни фенове, които често пътуват огромни разстояния, за да дойдат на наше шоу“, допълват Metallica. Билетите за всичките им дати вече могат да бъдат върнати, а парите за тях – напълно възстановени.

Припомняме че, в началото на милениума Хетфийлд отново беше в център за рехабилитация в опит да пребори алкохолизма си. Той се възстанови и според приближените му дълги години не се беше доближавал до чашката. Това личеше и по отличната му форма, която демонстрира и на концертите у нас. В последните 2 години обаче дори феновете видяха промяната в Папа Хет, който отново отпусна външния си вид, но повечето го отдаваха на годините и умората. Не веднъж е признавал, че през 2000 г. жена му го е изгонила от къщи, изгубил е семейството си и е трябвало да живее сам, заради безобразното си държание, когато се напие. Именно страха да не изгуби семейството си е бил основна мотивация да се опита да преодолее зависимостта си. Преди да започне да се лекува: „Ходих на турнетата само за да обикалям стриптийз клубовете или да си намеря къде да пия. Да изляза на сцена беше на заден план, като че ли бях забравил какво е“, признава преди време пред списание „Форбс“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама