Какво време ни очаква през следващата седмица?

59

През първата половина на седмицата ще е предимно ясно и слънчево, а в четвъртък с променлива облачност.

Във вторник ще духа слаб северен вятър, по Черноморието, а следобед и във вътрешността ще се завърти от югоизток и временно ще се усили до умерен, в четвъртък постепенно ще се обърне от югозапад.

Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса, а максималните във вторник слабо ще се понижат, след което отново ще се повишат и ще достигнат 26-31 градуса.

През втората половина на периода се очаква преминаването на циклонално ядро над страната. В петък бързо ще се заоблачи, а вечерта от запад ще започнат валежи, като в събота е възможно да паднат и по-значителни количества. В неделя през нощта валежите постепенно ще спрат, а през деня облачността ще се разкъса.

Вятърът в петък ще е слаб от западна четвърт, а в събота и неделя от северна. Температурите бързо ще се понижат, по-значително максималните, които ще са най-ниски в събота – около 11-16 градуса, след което отново ще започнат да се повишават. Минималните ще са най-ниски в неделя – 7-12 градуса.

Вълнението на морето ще е около 2 бала, през почивните дни ще се увеличи до 3-4. Температура на морската вода 20-23 градуса.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама