Бащата на водача от катастрофата в Пловдив дал ключовете от колата на другия си син, също без книжка

83

Полицията е задържала бащата на 19-годишния младеж, който се блъсна в стълб на булевард „Марица“ в Пловдив, при което загинаха двама от спътниците му. Младежът карал без книжка.

Според окръжния прокурор Румен Попов бащата обяснил, че е предоставил ключовете от колата на брата на водача, който обаче също е неправоспособен, пише „24 часа“. Ако бъдело установено, че бащата е съзнавал, че колата ще бъде управлявана от другия му син, който е водачът, ще си понесе наказателната отговорност, каза Попов.
Установено било, че по-рано момчетата от колата са участвали в купон пред блока си, но кръвните им проби ще са готови в рамките на деня. Тогава ще стане ясно дали са употребили алкохол или наркотични вещества.

Прокурорът обясни, че второто тяло на 16-годишното момче е било открито по-късно, тъй като никой от роднините не знаел, че то е пътувало в колата. Едва когато един от ранените е дошъл в съзнание, той е дал тази информация за още един пътник, който е изхвърчал. Според полицията причината за катастрофата е несъобразена скорост.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама