Мирела Демирева се класира на финал на Световното по лека атлетика

136

Олимпийската вицешампионка от Рио де Жанейро Мирела Демирева се класира за финала на скок височина на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар, пише Gong.Bg.

Българката преодоля 194 сантиметра от втория опит, с което покри и квалификационния норматив. Критична за българката бе предходната височина от 192 сантиметра, която тя прескочи чак от третия път.

Общо осем състезателки успяха да преминат границата от 194 сантиметра, в това число рускинята Мария Ласицкене, американката Ващи Кънингам и украинката Ярослава Махучих. Изненадващо американката Иника Макферсън отпадна, след като успя да прескочи само 185 сантиметра.

Не толкова позитивна за българския отбор бе квалификацията в скока на дължина при мъжете. В нея балканският шампион Георги Цонов постигна 16 метра и 61 сантиметра от първи опит. При втория си той направи фаул, а при третия записа само 16,08 метра, което бе далеч от квалификационната норма от 17 метра и 10 сантиметра.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама