Евгения Банева не разбирала обвиненията срещу нея

160
В Спецсъда се тече разпоредително заседание по делото срещу бизнесмена Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария. В края на август прокуратурата приключи с разследването и внесе обвинителния акт в Специализирания наказателен съд.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Пред медиите Евгения Банева заяви, че за нея най-голямата тежест на казуса идва от факта, че на делото се даде една изключителна публичност.
„Аз от обвинителния акт конкретно за себе си нищо не мога да разбера. Аз не го разбирам.“, заяви Евгения Банева.

През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните й оплаквания от условията в килията. Мария Банева е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама