Огнеборците се справиха с над 400 пожара само за ден (ВИДЕО)

18

18 септември е бил може би най-натовареният ден през цялата година за българските огнеборци. Те са се борили с общо 409 пожара в цялата страна.

Това каза пред медии директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който наблюдава заедно с вътрешния министър Младен Маринов и главния комисар Ивайло Иванов зрелищната демонстрация по търсене и спасяване на хора след авиоинцидент на плажа в квартал „Аспарухово“.

Той обясни, че повече от 30 дни пожарникарите непрекъснато са били на терен, включително по високите части на Рила, и им благодари за издръжливостта.

Главният комисар подчерта, че в цялата страна е въведено извънредно дежурство и дори тези, които почиват по домовете си, са в готовност за действие при нужда.

Николов изтъкната бързата реакция на варненските огнеборци при вчерашния пожар в Каменар. Благодарение на нея огънят не е обхванал повече от 60 дка борова гора.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама