Дъхът спира: Да плуваш със 7-метров безмилостен убиец (ВИДЕО)

77

Спиращ дъха запис как двама водололази плуват със 7-метрова анаконда в бразилската река Формозо показа върховния хищник в Амазония като учтива и любознателна змия, се вижда от кадрите в youtube.

Отличен плувец, способен да убие дори ягуар, другия цар в региона, със смъртоносната си задушаваща хватка, който като нищо можеше да се разправи с двете странни досадни същества в царството й, анакондата излезе много любознателна и толерантна. Тя проучваше с език камерите на водолазите, и почти срамежливо си тръгна, без да се нервира от напиращите да я снимат отблизо човеци.

Река Формозо е едно от малкото места в щата Мато Гросо до Сул, където може да се наблюдава в почти прозрачни води най-голямата и най-тежка змия на планетата.

Водолазите Бартоломео Бове и Жука Игарапе се потопиха в реката с надеждата да срещнат някой от интересните й обитатели, но и не подозираха, че ще се окажат очи в очи с огромната анаконда. Благата змия даде възможност на двамата аматьори в изследването на природата да запишат кадри, на каквито обикновено са способни само професионалисти.

Разкритикуван за нахалното си отношение към животното, Бартоломео Бове си призна, че поведението на двамата под водата не предизвикали ответна агресия от великана, като „анакондата остана спокойна и мирна, напълно безразлична към нашето присъствие, на моменти дори се приближаваше видимо любопитна, като почти облиза обектива на камерата ми“.

Според него поведението на анакондата, един изключително силен и успешен ловец, особено във водата, „опровергава мита, че това е едно агресивно и кръвожадно същество, което може да застраши живота на хората“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама