Рачков празнува рожден ден

81

Днес един от най-известните, усмихнати и любими лица от екрана празнува рожден ден!

Дълги години Димитър Рачков не престава да забавлява малки и големи. Лъчезарният актьор е роден е на 18 септември през 1972 г. в Бургас. Средно образование завършва в родния си град, а по-късно НАТФИЗ в София в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. Във времето е работил в Сливенския драматичен театър, Варненския драматичен театър и столичния Малък градски театър. От 1998 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“. От 2006 г. е част от театрална формация Мелпомена.

Рачков става известен с ролите си в предаването Клуб НЛО. Виждали сме го на сцената като водещ на ТВ шоуто „Като две капки вода“ и сме слушали гласа му като Бай Брадър. Комичните му превъплъщения можем да видим и в предаването „Пълна лудница“ и в „Шоуто на Пачков“.

Носител е на наградата за мъжка роля от Театралните празници „Благоевград`99“ за Попът в „Зидарите и попа“, призът „Аскеер“ 2000 за изгряваща звезда за Мъжът в „Самолетът беглец“.

Звездният рожденик е почетен гражданин на Твърдица от 2013 г.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама