България падна от Италия на Евроволей 2019

34

Българският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 гейма последния си мач от група „А“ на Европейското първенство. Поражението е второ за момчетата на Силвано Пранди след като отстъпихме и на Франция.

Въпреки това „лъвовете“ се класират за 1/8- финалите, след като завършиха на трето място в групата си и продължават в следващата фаза.

Мачът в Монпелие започна отлично за България и след силна игра през цялата част поведохме с 1:0 след 25:22.

Последва спад в играта на българите. Италия заигра по- добре в атака, а на блок също отстъпвахме. Никой от отбора ни не успя да намери начин да спре звездата на адзурите Иван Зайцев, който бе сред най- добрите за своя тим. Заслужено се стигна до равенство в резултата след 23:25.

Третият гейм премина изцяло под диктовката на Италия, а от добрата ни игра в началото нямаше и помен. Така се стигна до пълен обрат в резултата след 21:25.

Италия взе ранен аванс в четвъртия гейм, който даде необходимото спокойствие на адзурите. България така и не успя да се справи със силната игра в атака на своя съперник и мачът приключи след  17:25.

Така България ще играе на 1/8-финалите срещу втория в група „С“ срещу Русия или Словения, като битката между двата отбора за място в Топ 8 е в събота.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама