Роден абсурд: Изряден абонат стои без ток повече от месец

19

Изряден абонат от Първомай стои без ток повече от месец, защото от енергото отказват да преместят електромера му.

Божко Атанасов няма ток от 33 дни. Причината – искане на представители на електроразпределителното дружество да сменят електромерите. Служителите на EVN поискаха да сменят електромерите с нови – такива с дистанционно отчитане. С което аз не съм особено съгласен”, обясни Атанасов. Той е поискал неговият такъв да бъде изваден отвън до входа на блока, в който живее, информира blitz.bg.

Междувременно сложил и катинар на таблото. „Сложих го, защото залових двама служители на електроразпределителното дружество самосиндикално да сменят два електромера и часовника, който сменя тарифата от нощна на дневна”, обясни потребителят. С това и блокирал достъпа на оторизираните лица от EVN. Според Крум Косев от дружеството това е нарушение и е достатъчна причина за спиране на електрозахранването.

„Самоволното заключване на таблото е категорично нарушение на нормативни актове и съгласно нормативните изисквания това е достатъчно основание за спиране на захранването”, обясни служителят на електроразпределителното дружество. По случая е направена и проверка от Районна прокуратура – Първомай. А междувремнно Божко Атанасов задоволява нуждите си от електроенергия чрез агрегат.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама