България победи Португалия в мач от Европейското първенство по волейбол

54
Момчетата на Силвано Пранди пребориха своя кошмар от тазгодишното издание на Лигата на нациите

Националният отбор на България по волейбол победи с 3:1 Португалия след тежка битка в третия си мач от Европейското първенство. В Монпелие момчетата на Силвано Пранди пребориха своя кошмар от тазгодишното издание на Лигата на нациите, пише gong.bg.

Първият гейм завърши 25:23 за България. Вторият гейм беше за Португалия – 28:30. България взе третия гейм с 25:23 и четвъртия гейм с 25:22.

Великолепен мач направи Цветан Соколов, който отбеляза 33 точки в полето на противника и беше най-добрият не само в нашия отбор, но и като цяло в мача. Тодор Скримов добави 13 точки за успеха. Алешандре Ферейра с 22 точки беше най-резултатен за иберийците.

„Трикольорите” вече записаха два успеха от старта на шампионата на Стария континент срещу Гърция и Румъния.Отборът на България търсеше победа, която да осигури класиране на отбора за следващия етап – 1/8-финалите.

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев – Теодор Салпаров-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ПОРТУГАЛИЯ: Мигел Тавареш , Марко Ферейра, Лоуренсо Мартинс, Алешандре Ферейра, Нуно Тейшейра, Филип Цветичанин – Жануарио Алвар-либеро

Старши треньор: УГО СИЛВА.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама