ГДБОП разби наркокартел в Слънчака

92

Специализираната прокуратура погна петима мъже, вероятно дилъри на дрога в Слънчев бряг. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в най-големия морски курорт.

Трима от тях бяха задържани на 3 септември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг, пише flagman.bg. Четвъртият обвиняем в момента изтърпява наказание в затвора за друго престъпление, а петият е задържан в следствения арест във Варна – също по обвинение за друго престъпно деяние.

Събраните до момента доказателства сочат, че ОПГ-то е било сформирано в началото на 2019 г. и е разпространявало в курортния комплекс различни по вид наркотици, предимно марихуана и екстази. По време на на спецакцията по задържането им, в автомобил на единия от групата са намерени и иззети 300 грама наркотици.

По досъдебното производство са събрани са множество други доказателства, установено е, че при задържането на единия от обвиняемите, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

Днес Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд на тримата задържани за участие в групата да бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Очаквайте подробности!

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама