Д-р Емилова: Ракът не вирее в тялото, ако ядем чесън!

172

Д-р Людмила Емилова е една от най-известните родни диетолози, която вече повече от двадесет години помага на хора не само да отслабнат, но и да изцелят тялото си с помощта на гладолечението.

Тя е на мнение, че с помощта на гладуването, а също и с правилното хранене, можем да се радваме на здрав и пълноценен живот. Специалистката е разработила списък със златни правила, които трябва да спазваме, ако искаме да държим далеч от себе си страшните болести.

Когато станете сутрин, изпийте чаша вода или билков чай, съветва д-р Емилова. Към 10 часа приемете плод или си пригответе фреш. Колкото по-прясно изцеден е сокът, толкова по-добре. Към фрешовете си включвайте и зеленолистни зеленчуци. В обяда си задължително включете пищна салата, съдържаща пресни зеленчуци и зеленолистни. Като следобедна закуска похапнете ядки или пак плодове. Вечер отново на трапезата ви трябва да присъства голяма зелена салата, която по възможност не солете, казва лекарката. Добавяйте в салатите си повече семена. Вечеряйте най-късно до 19-20 часа.

Откажете се от всички храни, които съдържат хормони, антибиотици и пестициди. Набавяйте си прясно месо само от сигурни източници. Пазарувайте от пазара, а не от големите търговски вериги. При възможност си набавяйте храна от село, защото там и растенията, и животните живеят в чиста среда, на открито. Не консумирайте всички видове животински храни наведнъж – в едната седмица яжте яйца, през другата седмица – мляко, през третата – кашкавал и т.н. Откажете се от бялото брашно и бялата захар. Не приемайте безалкохолни газирани напитки. Те съдържат химикали. Не прекалявайте с бирата. От нея не само се пълнее, но се и подхранват хроничните болести. Д-р Емилова е на мнение, че ракът е напълно лечима болест.

Тя е категорична, че всеки човек може да се предпази от него. „Правени са изследвания. Сред група от ракови клетки се поставят различни видове храни. Вижда се, че там, където се постави чесън, развитието на рака спира. И това се оказва най-доброто средство срещу него. А знаете, че той е употребяван от българите векове наред. Сега отново се доказа колко е полезен. Същото се отнася и за боба. Знаете, че българите са оцелели, защото са си хапвали от него в по-голямата част от годината. Разбира се, в това число да сложим и нашенското кисело мляко.

Но с него са се хранили в определени дни от годината – в дните, когато овцете и козите са давали мляко. Кравите са били рядко срещани навремето и са били привилегия на богатите хора. В последните години се оказа, че бобът е по-полезен, отколкото сме си мислили. Той може да ни предпази от диабет, както и дори да ни излекува”, разказва д-р Емилова и съветва да се връщаме назад към онова, което знаем от прабабите и прадядовците и начина, по който те са живеели и са се хранили. А като добавим и постите, около 200 дни в годината, с помощта на които са се разтоварвали от всички животински храни, ето една прекрасна рецепта за дълъг и здравословен живот.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама