Спасиха 4-годишно дете от къща на ужасите

242

Полицията спаси 4-годишно дете, след като бе заварено да играе със спринцовки и да търси храна в кофите за боклук.

Невръстното момченце живеело с родителите си, които били наркомани и често го пребивали от бой.

Украинчето на име Всеволод, всеки ден търси прехраната си в контейнерите, броди по улиците и спи на мръсно и мизерно място, окупиран от бездомници.

Детето бе спасено след като ужасен съсед подал сигнал в полицията. То често било виждано да ходи с мръсни дрехи из улиците на Запорожие, Украйна. Мъничето не могло да каже къде са родителите му, тъй като не говорело добре. Най- накрая жена вижда момчето да се прибира в порутената постройка заедно с родителите си и сигнализира на органите на реда.

Когато дошли, полицаите открили детето и семейството му на третия етаж на изоставената сграда. Очевидци разказват, че помещението, което обитавали било пълно с отпадъци и се носела силна смрад.

Детето пък си играело със спринцовки и фасове. Полицаите отвели Всеоволод в болница, били му открити въшки, обезводняване и простуда. Лекарите съобщили, че детето има редица вирусни инфекции и кожни болести, които предстои да се лекуват.

Докладите сочат, че родителите му се укривали от социалните служби и затова избрали мизерното си убежище. Те не са работели, а са се издържали от детските помощи, които харчели за алкохол и наркотици.

Бащата Максим казал, че всичко било наред докато полицията не дошла и не отвела сина им на сила.

Майка му често го биела, но въпреки това малкият чака с нетърпение тя да дойде да го посети в болницата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама