Нотев вече не е зам.-шеф на парламента

31

Явор Нотев е освободен като заместник-председател на парламента, след като напусна ПГ „Обединени патриоти“.

Това обяви в началото на заседанието председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от NOVA.

На същото основание са освободени и Маргарита Николова като заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, Николай Александров като заместник-председател на комисията по бюджет и финанси и Станислав Станилов като заместник-председател на комисията по културата и медиите.

Миналата седмица четиримата депутати от „Атака“ подадоха заявления за напускане на групата на Патриотите, след като лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов бяха изключени от нея.

Анастас Попдимитров пък положи клетва като депутат от „БСП за България“ от Врачански изборен район. Той заема мястото на Иван Генов, чиито пълномощия бяха предсрочно прекратени заради подадена от него оставка.

Народното събрание ще разгледа на първо четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В програмата на парламента е и Законопроектът за ратифициране на Протокола за изменение на Конвенцията за защита на лицата при автоматизираната обработка на лични данни и Годишният доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 г.

Първа точка в четвъртък ще е второто четене на промени в Закона за лова и опазване на дивеча. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух и на второ четене изменения в Закона за електронните съобщения.

В петък депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за електронното управление. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама