Шумахер приет за тайно лечение в болница

54

Михаел Шумахер е приет в парижка болница късно вечерта в понеделник, като е запазена пълна дискретност, написа първи в. „Льо Паризиен“.

Агенция „Ройтерс“ поиска потвърждение от говорителя на семейството на Шуми, но засега такова няма, пише dir.bg.

Големите световни медии цитират изданието, което се позовава на отлични свои източници в болницата „Жорж Помпиду“, в южната част на френската столица.

Шумахер е въведен там за трансплантация на стволови клетки, която трябва да бъде поверена на светилото сред хирурзите Филип Менаш, твърди „Льо Паризиен“.

Интервенцията е първа извън имението на фамилия Шумахер в Швейцария, за която се разбира, от близо 5 години.

Седемкратният шампион във Формула 1 претърпя инцидент във френските Алпи на ски през декември 2013 г., който го остави с тежки мозъчни травми. Още тогава се считаше от лекарите, че някои от тях са с необратими последствия.

За състоянието му се знае малко, а от март 2014-а Шуми е скрит от света в имението в Гланд, недалеч от Женевското езеро.

За него се грижи екип от медици и рехабилитатори, но за външния свят няма никаква информация около прогреса в състоянието му.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама