Изплашен слон смачка 17 души по време на фестивал в Шри Ланка (ВИДЕО)

67

Подплашени и подивели слонове минаха през тълпа зрители и смачкаха най-малко 17 души по време на фестивал в Шри Ланка.

Един от слоновете в празничното шествие изхвърлил водача си от гърба и тръгнал към хората, които гледали събитието на улицата, пише LADbible.
Красивите и бляскави костюми на слоновете по време на такива събития обаче понякога крият зловеща тайна. Под шарените дрехи се крият слабите и немощни тела на животни, често недохранени и изнемогващи от тежките условия.

Сърцераздирателни снимки на недохранен 70-годишен слон, който колабира по време на фестивал в Шри Ланка, шокираха хората в социалните мрежи преди месец.

Слабото животно на име Тикири трябва да изминава километри през шумната тълпа и бляскавите светлини всяка вечер в продължение на 10 нощи. Но тези, които гледат, не осъзнават колко слаби и изтощени са животните, скрити под костюма.

Лек Чайлерт, основателят на фондация „Спаси слон“, казва, че Тикири е един от около 60 слона, принудени да участват в будисткия фестивал „Есала Перахера“ в Канди, Шри Ланка. Тикири и други слонове като нея стоят оковани и трябва да се примирят със силния шум от фойерверките и дима.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама