Намериха кучето на жертвите от Негован

324

Единственият оцелял обитател на дома на столичния бул. „Витоша“, където бяха застреляни и разфасовани треньорът по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, е намерен.

Белият лабрадор на убитите съпрузи беше пощаден от превърналите си в килъри домашни майстори Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. Кучето е било захвърлено в покрайнините на София, докато джипът на Нанчев возел бидоните с останките на жертвите към Негован, стана ясно от самопризнанията на убийците.

Оказа се, че животното е било намерено от собственик на автосервиз, който го приютил. Пристигналата от Нигерия дъщеря на Атанасови Жанилина се опитала да намери домашния любимец. Тя започнала да търси лабрадора в групите във фейсбук. С нея се свързал собственикът на автосервиза, който прибрал кучето и веднага го върнал. Сега Жанилина подготвя документите на лабрадора за пътуването до чужбина, където ще бъде поверено на грижите на трите внучета на Йордан и Марияна Атанасови, пише „24 часа“.

За това, че жертвите от Негован са имали бяло куче, съобщиха от МВР още преди да стане ясно кои са. Причината е, че по мъжките дрехи е намерен бял косъм от лабрадора.

Когато криминалистите са направили оглед в дома на жертвите, са намерили и паспорта на кучето. На 14 юли Шляпашки и Нанчев отиват да ремонтират терасата на възрастните хора, но ги убиват, за да търсят парите от продаден от тях друг имот в София.

След убийството на семейство Атанасови Пламен Шляпашки е искал да застреля и кучето, което е било в апартамента през цялото време. Нанчев, който познавал бай Йордан от 15 години, обаче го спрял с думите: “Какво ти е направило животинчето?” Така кучето остава живо. Двамата го вземат със себе си, като натоварват бидоните с трупните останки. Прекосяват София и го пускат малко преди да стигнат в Негован.

В четвъртък Апелативният съд в София остави за постоянно в ареста двамата майстори, които убиха и разфасоваха клиентите си, но пощадиха кучето им. Тогава стана ясно, че двамата си прехвърлят вината за това кой е бил инициаторът да убият и ограбят възрастните хора. Пред съда казаха само, че съжаляват, и помолиха да ги пуснат под домашен арест.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама