Личният пилот на Путин разкри, че руският президент е бил на косъм от смъртта

0
blank
Снимка: Кадър Youtube

Полетите на президента на Русия са свързани със съвместната работа на най-добрите специалисти от наземните служби, диспечери, пилоти и стюарди. Но извънредни ситуации могат да се случат дори и на самолета на Владимир Путин. За това разказва бившият личен пилот на президентския Ил-96 Владимир Федорушкин.
Той разкрива, че драматичният полет е бил по линията Москва – Петербург. Владимир Путин бързал за важна среща. „Времето в Москва, а и в Петербург, беше много лошо за пилотиране, имаше страничен, силен вятър. А ние тъкмо излитахме. И някъде на 5-6 хиляди метра попаднахме във въздушно течение, появи се силна турбулентност и то при съвсем ясно небе“, разказва пилотът. По думите му това е бил наистина най-страшният и най-сложен полет за цялата му кариера. „40 години съм летял, но никога не бях попадал в такива условия. Автопилотът ни отказа, рулят беше ограничен и можеше да се мести само на една трета. Набирахме 9 хиляди метра и така ни друсаше, че ако не бяхме пристегнати с колани, главите ни щяха да се разбият в тавана. В Петербург имаше силен дъжд, а рулят ни беше цазепил, въобще всичко най-лошо“, разказва Владимир Федорушкин. Независимо от от тежките условия, той успява да приземи успешно самолета. След това бил извикан на разговор при Владимир Путин. „Разбира се, той ме повика в кабинета си и поговорихме за това, което се е случило. Попита какво е станало. Разбира се, беше неприятно. Вероятността да се разминем с пистата за кацане беше на 90%, но ние се справихме.“/ Блиц

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама