Весела Лечева е кандидат за кмет на Велико Търново

192

Още двама депутати от левицата се впускат в кметската надпревара. Весела Лечева е кандидатурата на БСП за кмет на Велико Търново, а колегата ѝ Явор Божанков ще се бори за кметското място в родната си Горна Оряховица.

Шампионката по стрелба и бивш спортен министър Весела Лечева е единствената номинация, която гласува общинската конференция на БСП във Велико Търново, съобщи БНР.

Старата столица не е имала „червен“ кмет от 20 години. Лечева призова за позитивна кампания и промяна: „Все още има процеси, които задържат развитието на Велико Търново“, отбеляза депутатката.

„Стремим се ГЕРБ да бъде свалена от власт“, коментира Георги Свиленски от Изпълнителното бюро на БСП: „Целта ни е минимум удвояване на кметовете, които имаме до момента, удвояване на броя на общинските съветници“.

Във Великотърновска област в Павликени, Сухиндол, Стражица и Полски Тръмбеш БСП подкрепя досегашните си кметове, а в Златарица издигна кандидатурата на световния шампион по борба Михаил Ганев. В Свищов БСП и ГЕРБ се обединяват около досегашния кмет Генчо Генчев.

Градската конференция на БСП ще избира днес кандидатът за кмет на Пловдив, както и листата с кандидатите за общински съветници за предстоящия вот. Социалистите ще приемат и предизборна платформа за местните избори. Съгласно Устава на БСП вотовете са тайни и се провеждат след обсъждане на кандидатурите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама