Световен шампион по борба плати операцията на първия си треньор

615

Световният шампион и олимпийски медалист Радослав Великов направи изключителен жест към първия си треньор Лако Лаков.

Един от доайените на борбата в региона получи усложнения след операция на тазобедрена става в Германия. Неотдавна Радослав Великов отправи апел да бъдат набрани необходимите средства в подкрепа на неговия треньор, но не намери очакваната подкрепа.

„Нямам думи да опиша вълнението си, когато Радослав Великов се появи до мен в операционната зала. Аз не съм молил никого за помощ. Близки сме и му бях споделил за проблема си. Радослав е голям спортист, но много скромен човек и искаше този му жест да не бъде афиширан, но щом сте разбрали, не мога да го отрека“, сподели Лако Лаков.

Заслужилият треньор се чувства много по-добре след операцията в болница „Тракия“ и изказва своята благодарност и към хирурга д-р Братоев извършил сложната интервенция.

В момента Радослав Великов е помощник в щаба на Симеон Щерев, с който тренират националките по борба на световната сила – Русия. Лако Лаков открива за голямата борба и друг световен шампион и олимпийски призьор – Михаил Ганев.

„Мишо и Руди са най-признателни за моя принос в тяхното развитие като спортисти и личности. На Мишо няма да му е лесно с новото предизвикателство като кандидат за кмет на Златарица, но той постави ли си цел, не се отказва. Искрено му пожелавам успех“, добави Лаков.

Той работи като треньор в клуба на двамата световни шампиони, който регистрираха неотдавна.

Източник: Regnews.net

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама