Мистерия: Защо липсват треньорите на Гришо на US Open?

47

Треньорите на Григор Димитров въобще ги няма на US Open – чешкият ветеран Радек Щепанек и американската легенда Андре Агаси, които преди това бяха треньори и на №1 в света Новак Джокович.

Те работят с Гришо след като той се раздели с Дани Валверду през май, но отсъствието им привлече вниманието на медиите още преди 1/4-финала на Григор срещу Роджър Федерер.

Запитан защо ги няма Андре и Радек, хасковлията отговори, че си няма понятие. „Не зная защо, може би да ме сритат леко отзад, да се събудя или нещо подобно. Скоро пак ще се съберем, но засега ще караме така, дано нещата да вървят“, заяви Григор след първата си победа над своя идол Роджър Федерер.

Степанек и Агаси не са забелязани досега на кортовете и трибуните в Ню Йорк. Според бившия треньор на Федерер – Пол Анакон, решението на двамата да оставят Димитров сам да се оправя е много мъдро. „Ако Андре Агаси беше наоколо, той щеше да предизвика огромно внимание и да фокусира нещата към себе си. Освен това без него Григор ще може сам да осмисля и да учи нещата, защото някой с неговите умения трябва да се справя сам“.

Гришо разкри, че всяка вечер разговаря по телефона със Степанек и Агаси, като определи решението на двамата да го оставят сам във Флъшинг Медоус „може би едно от най-тежките решения, които някога сме взимали“. „Въпреки, че Андре и Радек не са тук сега, всяка вечер си говорим и разменяме много мисли“.

Австралийският супер треньор Дарън Кейхил, който изведе до №1 в света не само Агаси и Лейтън Хюит, но и румънката Симона Халеп, поздрави Григор за това, че се е обърнал към Агаси.

„Изумителен бе пътят му през последните месеци, откакто е с Андре“, коментира Кейхил пред 7news. „Той не искаше да си остане просто някой, който е между 10-то и 20-то място в световната ранглиста. Той искаше да бъде опасен на четвъртфинали, на полуфинали, на финали на големи турнири, но за да постигнеш това, трябва да му се посветиш и да си платиш нужната цена.

Той изстрада през последните месеци, но психически той бе невероятно силен, със сигурност и екипът около него силно му вярва. Говорих с него (Димитров) близо 30 мин. преди този турнир да започне, и когато си тръгнах, си казах: „О, Боже, той не звучи като тип, който е на 78-о място в света. Той бе супер уверен, че големият тенис е съвсем близо“.

Преценката му бе потвърдена от думите на самия Григор преди 1/4-финала срещу Федерер: „Точно затова тренирам – за да играя такива мачове. Това е първият ми 1/4-финал тук на US Open, затова ще искам да взема максимума от него“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама