Велико: Григор Димитров разби Федерер (СНИМКИ/ВИДЕО)

94

Историческа победа за Григор Димитров! След драматичен мач Гришо надви Роджър Федерер в Ню Йорк с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 . Двубоят продължи 3 часа и 12 минути.

Григор Димитров тръгна от позицията на 78-и в света, но стигна до полуфиналите на „Флашинг Медоус“. В спора за място на финалната четворка първата ракета на България записа може би най-голямата победа в кариерата си срещу може би най-великия тенисист в историята Роджър Федерер, съобщава NOVA.

След епична битка Гришо взе първия си успех над носителя на 20 титли от Големия шлем. Така за първи път Димитров е на полуфинал в Ню Йорк, изравнявайки постижението на Мануела Малеева в началото на 90-те години, която досега беше единствената българка, стигала до тази фаза на надпреварата.


Така Григор вече за трети път ще играе полуфинал на турнир от Шлема, а досега никой друг български тенисист не е достигал такова нещо. Мануела Малеева е стигала два пъти до предпоследното стъпало, а Цветана Пиронкова – веднъж.


В този грандиозен мач швейцарецът започна по шампионски, както всички очакваха от него. Той проби още в първата възможност за това в първия сет и до края му удържа аванса си. Точно тогава всички очакваха лесен успех за него, защото той играеше като машина и с лекота стигна до 6:3. Но Гришо показа, че този турнир полага началото на неговото възраждане във втората част. В нея той стигна до пробив за 4:2 и когато сервираше за сета, Федерер показа класа и върна брейка. Това обаче не сломи българина и той взе следващото подаване на швейцареца, за да изравни резултата при 1:1 след 6:4

Следващият мач на най-добрата ни ракета ще бъде с петия в схемата Даниил Медведев, който по-рано отстрани другата швейцарска заплаха – Стан Вавринка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама