Фандъкова: Не ме е страх от Мая Манолова

20
Снимка: Фейсбук

Работата и отговорността към хората ме мотивираха да се кандидатирам отново за кмет, каза още кандидатът на ГЕРБ.

Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. Работата за града е сериозен ангажимент, получавах доверието на хората, което ни позволи да се развива и променя София. Работата и отговорността към хората е причината да се кандидатирам за нов мандат. Това обяви в студиото на Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова, която официално обяви, че ще участва в надпреварата за местните избори в столицата.

Подготвените проекти, новите идеи и новите хора ме мотивират да се включа в дългото разстояние, каквото е да си кмет на столицата. Това е лично решение, резултата на подготовка и готовност да продължим работата за София. Обсъдих го със семейството ми, то ме подкрепяше и изрази готовност да продължи да ме подкрепя. Борисов също ме подкрепя, и аз му благодаря за това.

Работата за града е процес. Аз съм се разделяла с много хора при недоверие към конкретно действие. Аз имам нужда от нови хора, нови идеи и нова енергия. Екипът ще обявим публично, когато сме готови. Става дума за нови хора от различни сфери, млади хора с нова енергия.
Листите на ГЕРБ ще бъдат първо одобрени и след това ще бъдат обявени. В тях ще влязат личности, които имат подкрепата и доверието на хората. Не става дума чии хора са те, това са интриги, посочи Фандъкова и добави: В политиката най-важно е доверието. Червената лампичката светва на всеки персонално, всеки трябва персонално да носи отговорност. Аз съм показала, че никога не съм била обвързана и винаги съм сигнализирала лично, когато е имало нередности и сигнали за нарушения.

На въпрос на водещия дали се страхува от Мая Манолова, която се очертава като най-големият и конкурент, Фандъкова бе лаконична: Не мога да говоря за страх, защото местните избори са голямо състезание. Всеки кандидат избира начина, по който ще представя своите кандидатури. Всички участници са сериозни кандидати. Не съм учудена, че Манолова ще се кандидатира и не беше изненада, че БСП ще я подкрепи. Мисля, че беше време да покажем на хората какво правим и да кажем какво ще смятаме да правим.

Фандъкова отказа да коментира социологическите проучвания, които дават преднина на Мая Манолова, защото предстои да видим кой кой какво ще представи, какви са биографиите. За нея е най-важно доверието на хората и начина, по който ще работи, както и проектите, които ще бъдат реализирани.

Никога не съм бягала от дебати. Всяка кандидатура приемам сериозно. Кампанията предстои, предстои да огласим идеите си за София, каза на финала Йорданка Фандъкова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама