Раниха тежко млад авджия по време на лов в Еленския Балкан

78

29-годишен мъж от Антоново пострада изключително тежко по време на лов в района на еленското село Крумчевци. Инцидентът е от неделя сутринта, когато негов колега по пушка го прострелял в десния крак.

Раненият е транспортиран в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, с опасност за живота, пише borba.bg. Медиците констатирали, че пациентът е в хеморагичен шок и с натрошена бедрена кост. Веднага е вкаран в операционна зала за хирургично лечение. В интервенцията усилия обединили ортопедът д-р Красимир Пътов, съдовият хирург д-р Ангел Григоров и д-р Ваня Лъчезарова – анестезиолог.

Лекарите успели да стабилизират състоянието му и 29-годишният мъж прекарал нощта срещу понеделник в отделението по реанимация. Заради тежката травма се налага още една операция.
Това е вторият подобен инцидент тази година, след като през януари ловец простреля в коляното друг авджия в Стражица. През 2018 година обаче пострадалите стрелци бяха трима. Един се самопростреля, друг бе гръмнат от колега, а трети -нападнат от глиган.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама