Жена съди съседи заради аромати на печена риба, цигарен дим и шумни деца

88

Жена в Западна Австралия съди съседите си затова, че пекат месо на скарата си, съобщава Би Би Си.

Жителката на град Пърт Кила Карден посочва в иска си, че миризмите от барбекюто, цигарения дим и шумните деца на съседите ѝ, нарушават жилищните закони.

Съдебният иск бе отхвърлен от най-високата съдебна инстанция в страната, определяйки го като неоснователен и неподкрепен от доказателства.

Списъкът с искания на Карден включвал и изискване към съседите да намалят осветлението във вътрешния двор, да заглушат домашните си любимци и да заменят растенията в общата градина. Тя твърди, че миризмите на цигари и барбекю са създали „неправомерно неудобство“ в дома ѝ.

„Те са сложили барбекюто, така че мириша на риба – всичко, което мога да помириша, е риба“, оплаква се г-жа Карден, която е веган. „Не мога да се наслаждавам на задния си двор, не мога да изляза там“, допълва тя.

Държавният административен трибунал на Западна Австралия отхвърли исканията ѝ – включително искането децата на съседите ѝ да бъдат тихи, когато играят навън.

„Трибуналът не приема, че родителите, като позволяват на децата си да играят в задния двор и използват вътрешния двор за малки скутери или играчки, създават разумно неудобство“, посочват от съдебната институция.

Карден оспори решението на трибунала пред Върховния съд на Западна Австралия през март, но миналия месец и тази съдебна инстанция отхвърли иска ѝ като неоснователен.

                                                             *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама