Изплащат еднократната помощ от 300 лв. заради чумата по свинете

28

От днес започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на стопанство, евтаназирало животните си заради африканската чума по свинете.

Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони около индустриалните ферми и тези с висок епизоотичен риск.

Ще бъдат подпомагани собствениците, които отглеждат до 5 прасета в “лично стопанство”, не продават месо на пазара и са предприели мерки за почистване и дезинфекция на своите обекти.

Както ТВН съобщи, в Русенско обезщетение ще получат 780 стопани. Днес, 2-ри септември ще бъдат изплатени обезщетенията на стопаните от общините Борово, Бяла, Две могили и Сливо поле. За останалите общини ще бъде допълнително обявена друга дата.

От областната управа подчертават, че изплащането на обезщетенията на място е само за стопаните, които не са посочили банкова сметка. Те ще получат сумата в брой, срещу предоставяне на лична карта.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама