Гледайте на живо как ураганът „Дориан“ опустошава Бахамите (ВИДЕО)

210

Ураганът „Дориан“ продължи да бушува в северната част на Бахамските острови в понеделник, като една от най-силните бури. регистрирана някога в Атлантическия океан, оставяйки разрушени домове, изкорубени покриви, изкоренени дървета и съборени електрически стълбове по пътя си, съобщава CBS Miami, цитирана от „Фокус“.
Скоростта на силните ветрове намаля леко до 265 км/ч. докато движението на запад се забави в понеделник сутринта местно време до 1,6 км/ч, като метеоролозите предупреждават че това може да продължи цял ден. Преди това, в неделя, ураганът премина през остров Абако доста по-бързо.
От засегнатите острови имаше малко информация, въпреки че официалните лица очакваха много жители да останат без дом. Повечето хора отидоха в приютите, когато бурята наближи, като туристическите хотели бяха затворени, а жителите укрепиха домовете си.
„Това е опустошително“, заяви Джой Джибрилу, генерален директор на Министерството на туризма и авиацията на Бахамските острови, в неделя следобед. ..Нанесени са огромни щети върху имуществото и инфраструктурата. За щастие не се съобщава за загуба на живот“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама