Борисов: Ако бях варненец, щях да търпя ГЕРБ, докато не направят „Хемус“

57

Ако съм на мястото на варненци, ще кажа, че ще търпя ГЕРБ, докато не направят „Хемус“.

Така се пошегува министър-председателят Бойко Борисов по време на 12-ия Летен университет на МГЕРБ, който се провежда край морската столица, съобщава „Дарик“.

„Догодина по това време няма да има място по „Хемус“ където да не се строи. Парите вече са отделени”, каза още той.

„За Варна трябва още един мащабен проект – да се отвори града към пристанището. За втори мост ще мислим дали е нужен“, добави Борисов.
Премиерът обяви, че през следващата година с 10 % ще бъдат вдигнати доходите във всички сфери. Той коментира и информацията, че Moody’s Investors Service е повишила перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна. Борисов припомни и доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, която по-рано повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие.

„Преди няколко дена излезе кредитния рейтинг на България от „Фич“, както и от Moody’s. Глобални кредитни агенции, които след като излязат със своите становища ги чете целият свят и се ориентира. На тези агенции не можеш да им кажеш какво да напишат. Нищо общо с глупостите, които говорят за дългове и т.н. Агенцията отбелязва, че България се характеризира със стабилни показатели. Но тази стабилност сякаш медиите не я отчитат. Но ето какво казват експертите от „Фич“ – очакват страната да продължи да реализира излишъци. Пишат разни идиотщини – „страната ще задлъжнее за следващите млади поколения“, от „Фич“ ни казват точно обратното“.

„Банковият сектор остава стабилен. Какъв беше при управлението на БСП и ДПС? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 долара на месец? През последните години – това е и в отговор на президента – България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече „прогерберската позиция“, която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях“, пошегува се Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама