Криминалист: Изумен съм от изключителното бездушие на съседите на жертвите от Негован

290

Обект на такива тежки престъпления обикновено са възрастни хора, които нямат близки.

За мен няма деградация на престъпленията, но ме учудва мотива на това жестоко престъпление – финансови и имотни облаги. Най-много обаче ме поразява бездушието на съседите – не ги бяхме виждали, но не пуснахме сигнал; разпознахме дрехите им – но не се обадихме в полицията. Това каза в студиото на Нова ТВ криминалистът Иван Савов, който коментира изключително жестокото убийство на възрастна двойка, чийто трупове бяха открити в Негован.

По неговите думи този тип престъпления се разкриват изключително трудно. Трудно може да се каже как са стигнали до информацията. Тръгва се от един бял лист, търси се сламка, която да даде конкретна информация.

Сигурно разследващите са получили по оперативен път информация – някой се е похвалил, опитвали са да продават накити, а защо не да са се опитали да им вземат недвижимата собственост. Възрастни двойки, които нямат роднини и водят по-затворен начин на живот, много често стават обект на такива престъпления – да им бъде отнемана собственост, която притежават, посочи Савов.

Той изтъкна, че лицата са действали хладнокръвно, но това че на са домислили всичко, е направило възможно разследващите да ги разкрият.

Вчера стана ясно, че извършителите на убийство са двама криминално проявени, които са познавали възрастните хора. Те са имали достъп до апартамента, в който са живели в кв.“Иван Вазов“ и не веднъж са разговаряли с тях. Знаели са за доброто им финансово състояние и за това, че са продали апартамент в кв.“Емил Марков“, което и е конкретният мотив за извършеното от тях престъпление – да приберат парите от него, за които са предполагали, че възрастното семейство държи в дома си.

Мисълта за финансовата или имотната облага правят такива хора готови на всички, те са способни на подобни тежки престъпления, посочи още Иван Савов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама