Иван Гешев: Искана е „такса спокойствие“ в Бургас

44

Разследва се дейността на организирана престъпна група, занимавала се със събиране на такса спокойствие от ресторанти и фирми за бързо хранене.

Това каза пред БНТ заместник-главният прокурор Иван Гешев. Спецслужбите задържаха вчера шефа на Областната дирекция за безопасност на храните в Бургас и шестима негови подчинени.
„Дейността на тази група до този момент, според това, с което разполагаме като доказателства по досъдебното производство, е в две основни направления. Едното е в една престъпна матрица, която съдържа и в делата, които сме водили срещу служители на митниците, на НАП и на МВР, а именно за хора, взимащи т.нар. така спокойствие, за да не изпълнят служебните си задължения“, заяви Гешев.
„Втората дейност е свързана с това, че част от ръководството на дирекцията неофициално стои зад една фирма, чиято дейност е за сключване на договори с различни ресторанти, заведения за бързо хранене. Има различни животински отпадъци“, добави той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама