Германец и турчин се опитали да вкарат 20 тона хероин в България

102

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми двама чужди граждани за контрабанда на хероин за 1 288 300 лева.

Пратка от близо 20 кг хероин е задържана при съвместна акция на територията на ГКПП-Капитан Андреево, съобщават от пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми В.Р., на 56 г., немски гражданин и Р.Г., на 42 г., турски гражданин, за това, че на 19.08.2019 г., през ГКПП-Капитан Андреево, пренесъл през границата на страната, от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин , с общо тегло 19 820 грама на обща стойност 1 288 300 лева, като предмета на контрабандата е в особено големи размери и случая е особено тежък

На 19 август 2019 г.,на ГКПП-Капитан Андреево, при съвместна акция на митнически служители от Митнически пункт- Капитан Андреево, Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и служители от Регионалното звено „БОП“ – Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са открити близо 20 кг хероин. Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил, марка „Опел Зафира“, с немска регистрация, управляван от немския гражданин В.Р.

Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август 2019 г., на влизане от Турция. При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин.

За горепосочените престъпления се предвиждат наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОД на МВР-Хасково, Агенция „Митници“ и Окръжна прокуратура – Хасково отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, водещи до разкриване на получателя на пратката.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама