НАП открила 400 хил. лв. с недоказан произход на Иван и Елена Костови

154

Ревизия на НАП е открила около 400 хил. лв. с недоказан произход на бившия премиер Иван Костов и съпругата му Елена.

Това обяви самия той в ефира на bTV. Според Костов парите са съвсем чисти, а сумата е толкова голяма, защото средствата били добре управлявани от финансов инвестиционен фонд. Едната половина са негов заем, а другата хил. – на съпругата му, като с тези средства е закупена земя в Добруджа.

„След две данъчни ревизии, които продължиха почти 2-3 години, екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми значителни парични средства не са наши, въпреки че ние сме декларирали тези средства като заеми пред Сметната палата, те са оповестени на обществеността от медиите и никога не са предизвиквали някакъв проблем“, каза Костов в тв предаването „Тази сутрин“.

Според него става дума за политическа атака преди местните избори заради връзката му с „Демократична България“.

„Затова се надявам изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова и нейният заместник Пламен Димитров да се запознаят с тези факти, които изнесох, и да не позволят данъчната агенция да бъде използвана“, каза още бившият премиер.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама