Да внимаваме: Пържената храна причинява рак

25

Пържената храна причинява рак на дебелото черво, предупреждават от Американската асоциация за изучаване на рака.

Лекарите са провели експерименти с мишки. Те са хранели гризачите с рапично масло, което се използва широко за приготвянето на т. нар. fast food, пишв БГНЕС.

Учените са установили, че пържената в растително масло храна води до разпространението на токсични елементи в кръвоносната система. Това, на свой ред, провокира растежа на туморите.

Те предупреждават, че хората, които имат проблеми с дебелото черво и със стомаха като цяло, трябва да се откажат от пържената храна.

„Консумацията на такава храна от хора с чревни заболявания или рак на дебелото черво може да направи така, че болестта им да стане още по-агресивна“, заяви ученият Годун Чжан от Масачузетския университет.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама