Сержант от Сухопътни войски преследва и хвана крадец, нападнал жена

381

Пореден пример на проявен граждански дълг и човечност от военнослужещ от Сухопътни войски.

В 61-ва Стрямска механизирана бригада се получи писмо от прокуратурата в град Карлово, в което се изказва благодарност на военнослужещ от бригадата, който е предотвратил извършване на престъпление над беззащитна жена.

След извършената преди време героична постъпка на ефрейтор Никола Върбанов при спасяването на дете в буйните води на водопад Сучурум, отново военнослужещ на 61 механизирана бригада проявява чувство на дълг и защитава възрастна жена, като не допуска кражба на личните и вещи, съобщават от Сухопътни войски.

На 9 август 2019 г. старши сержант Цвятко Делков от щабния батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада чува викове за помощ от беззащитна жена за откраднати лични вещи, документи и портфейл. Той реагира незабавно, проявява съобразителност и адекватна реакция, преследва извършителя на кражбата, залавя го и го задържа до пристигането на органите на МВР.

Ценностите, в които се възпитават военнослужещите, винаги са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали перспективите на морално – етичните норми. Чест и гордост е, че нашите военнослужещи са доказвали и ще продължават да доказват, че Българската армия винаги ще бъде основен стълб в защита и подкрепа на българското общество.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама