5-те най-големи круизни кораба в света за 2020 г. (СНИМКИ/ВИДЕО)

1093

Международната круизна индустрия се разраства стремително напред, а круизните кораби са определяни като плаващите градове, които Ви предоставят уникални и фантастични забавления и Ви отвеждат към чудните кътчета на планетата.

От круизната агенция Блу Сийс съобщават кои са 5-те най-големи круизни корабa в света за 2020 г. по отношение на техния брутен тонаж и пътнически капацитет, които ще могат да Ви пренесат до нови висоти.

1. Symphony of the Seas

Снимка: royalcaribbean.com

Пътешествие от класа с най-големият кораб в света Symphony of the Seas с 6,680-пасажери и екипаж – 2,200 души, бруто тонаж – 228,081 GT. Построен през 2018 година, Symphony се нарежда четвърти в серията Oasis и съответно с най-големи размери от предходните три кораба: Oasis of the Seas; Allure of the Seas; Harmony of the Seas;

Никога няма да забравите екстремните и възхитителни екстри на борда на 18-етажния внушителен плаващ курорт.

7 квартала изпълнени с омагьосващи и съблазнителни атракциони: 4 басейна, 10 джакузита, аква театър с акробатични спектакли, 2 сърф симулатора, водни пързалки, ледена пързалка, баскетболно игрище, две стени за скално катерене, 10-етажна водна пързалка, трио водни пързалки – „Перфектната буря“; бар с роботи, Сентръл парк, спускане по въже от единия до другия край на кораба; най-бързата технология за високоскоростен интернет, Бродуей шоу представления.

20 места за хранене, най-вкусната кулинария с привкус на Тоскана в ресторанта Jamie’s Italian с рецептите на Jamie Oliver; парк кафе – бистро с най-вкусните салати, сандвичи, десерти, най-страхотните пици в Sorrento Pizza и много други вкусотии.

Най-големият фамилен апартамент е на 17-а палуба, мезонет на два етажа, разгърнат на площ от 125 квадратни метра със собствена пързалка, собствено кино, лего стена. Балконът е 20 кв. метра с маса за пинг-понг и джакузи.

Най-големият кораб в света ще продължи да плава през 2020 г. към Карибите.

2. AIDA NOVA

Новият плаващ курорт AIDAnova от AIDA Cruises е първият круизен кораб в света, който може да се захранва в морето и в пристанището чрез втечнен природен газ (LNG).

Корабът е построен през декември 2018 г., има капацитет от 6600 пасажери и над 2600 пътнически каюти, с брутен тонаж от около 183 900 GT, дължина 337 метра и ширина 42 метра. AIDAnova е първият кораб от така наречения клас Helios, който MEYER WERFT изгражда за круизната линия AIDA CRUISES.

Корабът разполага с 20 палуби, 23 бар клубове, 17 ресторанта, аква парк, казино, стени за скално катерене, фитнес и спа център. На борда стилът е сякаш отпочивате в Тропиците, а водният парк предлага забавления за цялото семейство.

Нова концепция ресторанти на борда са с азиатски привкус, любимо заведение на гостите е „Токио бар”, който предлага екзотични ястия.

Корабите на AИДА са привлекателни с това, че цените са доста изгодни за пътуването. Напитките – вино, бира, безалкохолни, са включени в цената по време на обяд и вечеря, докато в повечето други круизни компании се заплащат допълнително. Също така таксата  „обслужване” за персонала е включена в цената на вашето пътуване. Обслужването е на немски език.

Може да се насладите на новия AIDAnova с круизи по Средиземноморието, а през зимните месеци с плавания към Канарските острови.

3. COSTA SMERALDA

Носи името „Смарагд“, наречен на известния туристически курорт в Италия – Смералда. Costa Smeralda ще бъде най-големият кораб строен за компанията Costa, използващ втечнен природен газ, най-малко замърсяващият в света природен продукт. Капацитетът му е с 6600 пасажери; бруто тонаж – 183,900 GT; екипаж – 1678 души и дължина – 331 метра. Предстоящият му дебют е през ноември 2019 г.

Корабът е символ на италианска красота, чар и гостоприемност.

С 20 палуби, в центъра на кораба ще има триетажна пиаца с привлекателни заведения, наречена Colosseum, ще се изпълняват и акробатични представления. Ще присъства първият музей на круизен кораб Costa Design Museum, който ще Ви забавлява с красотите на Италия.

На кърмата на кораба ще има друга пиаца с барове, сладкарница с джелато, музикални забавления.

Една от атракциите за гостите е Kitchen Lab – сами да се включат в приготвянето на вкусни рецепци и да станат Шеф готвач на деня. Заплаща се такса за участието. Ще се предлагат 11 заведения за хранене, един от екзотичните ресторанти е японска кухня – Тепаняки.

Потопете се в ритъма на танците! На борда ще присъстват лед стени екрани и ще се изнасят 3 концерта на седмица. Ще се предлага разнообразие от 19 бар клубове, като някой с тематични имена „Campari”, “Ferrari”.

На 65 метра височина ще се насладите на мостът с уникална панорама сякаш сте с усещането, че сте високо в небесата – “Volare”.

Може да релаксирате сред воден парк с пързалки, изискан спа уелнес център с фитнес, хамам, басейн с таласотерапия, солна стая и снежна стая.

Корабът поема по Средиземноморието към Барселона, Палма де Майорка, Рим, Ла Специя (Тоскана), Савона, Марсилия.

4. MSC GRANDIOSA

Грандиозно пътешествие с новия MSC GRANDIOSA. Остават само няколко месеца до предстоящо кръщаване на кораба на 9 ноември 2019 г. в Хамбург. Ще побира 6300 пасажери, с 331 метра дължина и бруто тонаж – 181,000 GT.

Спиращият дъха цирк на море “Cirque de Soleil” ще прави две ексклузивни шоу представления на всеки круиз с изискан финес, майсторство и артистичност.

Уникалните характеристики на борда са най-дългият куполен LED екран по протежението на 111-метрова алея на забавленията, обсипана с бутици и ресторанти. Друга впечатляваща черта са стълбите обсипани с кристали „Сваровски“. На борда ще присъстват 12 ресторанта.

Корабът е от серията Meraviglia, предходните са вече познатите и плаващи красиви грации MSC Meraviglia и MSC Bellissima. Цялото семейство ще може да се забавлява в аква парка с 3 водни въртеливи пързалки, хималайски мост, Формула 1 симулатор, боулинг зала, спортен закрит комплекс.

Корабът ще плава през зимата и пролетта на 2020 г. по Средиземноморието към Италия, Франция, Испания.

5. Серия кораби QUANTUM: Quantum of the Seas, Ovation of the Seas, Anthem of the Seas; Spectrum of the Seas; Odyssey of the Seas

Снимка: royalcaribbean.com

Бруто тонажът им е 168 666 GT, а капацитетът е 4 180 пасажери.

Kорабите от този клас поставят началото на нова ера в круизното изживяване.

Отличителното за всички тях е, че те предлагат много повече. Спираща дъха 360° гледка от Северната звезда – стъклена гондола ръкав издигащ се 90 метра над морето, първият в света скай-дайвинг симулатор на кораб, Seaplex – най-голямата закрита спортна зала в открито море, предлагаща блъскащи колички, каране на ролери и много други забавления.

Тук всеки гост може да се полюбува на гледката на океана, дори и във вътрешна каюта. Това е възможно благодарение на LED екрани, който симулират гледка от балкон.

Odyssey of the Seas ще бъде вторият кораб от клас „Ултра“ (Quantum Ultra Class) на компания Royal Caribbean, и ще е копие на вече плаващия Spectrum of the Seas. „Одисея на моретата“ ще бъде готов през есента на 2020 г.

Тъй като един от най-уникалните нови кораби NORWEGIAN ENCORE на норвежката компания NCL ще е голям хит през 2020 г, не можем да пропуснем да го отбележим. Още повече, че почти догонва номер 5 от серията Quantum като размери.

Снимка: NCL

Предстоящ дебют е през ноември 2019. Любителите на круизни пътешествия могат да резервират този уникален плаващ курорт, който се отправя към топлите Карибски морета.
Трети от серията вече позната с мега хит корабите Norwegian Bliss и Norwegian Joy.
С бруто тонаж 167,800 GT, дължина 325 метра и 4000 пасажери този кораб Ви пренася в страната на чудесата.

Насладете се на най-голямата високоскоростна картинг писта, издадена 4 метра в морето, откъдето ще се любувате на най-внушителните панорамни гледки. Може да развивате скорост до 48 км в час.

Ще имате усещането за свръх адреналин при спускането от водните пързалки, издадени 3 метра в морето.

Новост на борда ще бъде отрито пространство наподобяващо изгубеният град Атлантис, където сред виртуална реалност и дигитални технологии ще се сблъскате с морски чудовища и интересни препятствия.

Ще се любувате на 20 заведения за хранене, някои от които и с външна панорама, разположени на открита морска алея по протежението на кораба.

Гостите ще се радват и на най-голямата открита плажна зона на последните палуби на кораба с две джакузита, бар, шезлонги.

За любителите на лукса и вниманието се предоставя ексклузивната зона – HEAVEN само за гости в апартаменти.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама