За първи път: Глух тенисист спечели мач от ATP турнир (ВИДЕО)

26

Ли Дюк Хи стана първият глух тенисист, който спечели мач от основна схема на турнир от АТР, след като кореецът се наложи над Хенри Лааксонен със 7:6 (4), 6:1 в първия кръг в Уинстън Сейлъм.

21-годишният кореец реализира 9 аса, за да постигне първата си победа в основна схема под дъжда, като срещата най-напред се забави със старта си, а след това и беше прекъсната веднъж, пише Sportal.

За Ли е установено, че не може да чува, когато е на две години. Семейството живеело близо до жп-линия, но Ли по никакъв начин не реагирал на преминаващите влакове край дома им. И на корта за него има трудности – не може да чува сигналите на съдиите или маркирането на рефера на стола, като разчита на сигнали и жестове за информация какви са решенията им.

„Хората се забавляваха с моя дефект. Казваха ми, че не трябва да играя. Разбира се, че е много трудно да се адаптираш, но благодарение на семейството и приятелите ми, стигнах до тук. Исках да покажа на света, че мога да се справя. Моето послание е към хората с увреден слух, че не бива да се обезсърчават и да се отказват от мечтите си, заяви Ли Дюк Хи след победата.

Следващият му съперник е Хубер Хуркач от Полша във 2-ия кръг, като срещата ще се играе в ранните часове на сряда.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама