В Щатите пуснаха бензин по 8 стотинки

45

Полицията в калифорнийския град Санта Моника трябваше се намеси, след като бензиностанция пусна бензин по $0.30 за галон (3.79 литра) и предизвика задръстване. За последен път цените на горивата в САЩ са били толкова ниски през 1959 г.

За съжаление на огромния брой желаещи да напълнят резервоарите си с десеторно по-евтин бензин промоцията продължила само един ден, съобщава The Verge, цитиран от fakti.bg. Тя се оказала част от рекламна кампания за ситуирания в онази епоха сериал „Чудесната г-жа Мейзъл“, излъчван по Amazon Prime.

В Щатите пуснаха бензин по 8 стотинки
Компанията на Джеф Безос успяла да се договори с още около 30 местни бизнеса в Санта Моника да продават стоките и услугите си на цени от 1959 г. Така за един ден местните получили шанса да си купят хотдог за 30 цента (53 стотинки), да идат на кино за 51 цента (90 стотинки) и да наемат стая в хотел Hollywood Roosevelt за $40 (70 лв.) вместо за $300 (528 лв.).

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама