29-годишен мотоциклетист без каска загина в Червен бряг

42

29-годишен мотоциклетист загина в Червен бряг при катастрофа с лека кола, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал вчера по обяд на кръстовището от улица „Търговска“ и улица „Цар Калоян“, където мотоциклетистът се удря в лек автомобил управляван от 49-годишен от село Ракита.

29-годишният моторист от Червен бряг е получил от сблъсъка черепно-мозъчна травма. При огледа е установено, че е без поставена предпазна каска на главата си към момента на събитието.

Още новини от страната ще намерите тук

Транспортиран е в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен с опасност за живота. Около 15.00 часа е починал. Шофьорът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол с „Алкотест-дрегер“ и уредът е отчел отрицателен резултат.

Уведомен е дежурен прокурор при ОП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква „в“, във вр. с чл.342, ал.1 НК. Работа продължава разследващ полицай.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама