Жандармерията на крак: Заподозреният за убийството на момиченцето е неграмотен, безработен, осъждан и асоциален

153

Полицаи, жандармеристи, гранични служители с кучета, планински спасители и служители на Държавното горско стопанство претърсват огромен периметър в околностите на с. Сотиря.

Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители на държавното горско стопанство са включени в издирването на заподозрения в извършеното брутално убийство на 7-годишно момиченце в с. Сотиря, Сливенско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов уточни, че сигнал за намерено в района дете в безпомощно състояние е получен вчера от тел. 112 към 14.00 часа. Веднага на място са насочени полицейски и медицински екипи, по тялото на момиченцето са открити множество травми и наранявания, детето почива малко по-късно в болница.

Незабавно започват оперативно-издирвателните и заградителни действия, както и работа с криминалния контингент в района, извършен е бърз анализ благодарение на който е установен и основният заподозрян – 21-годишен осъждан, с криминалистически регистрации. Според  данните до момента мъжът е асоциален, безработен, в тежко материално състояние, страхува се от кучета. Той е забелязан в района, не е въоръжен, няма данни да е агресивен.

Независимо от това, главният секретар призова местните жители да са внимателни предвид състоянието му и ако го забележат, да не проявяват самостоятелни действия, а веднага да сигнализират в полицията.

Претърсва се огромен периметър, включително и с полицейски кучета, теренът е тежък, но няма да спрем докато не го локализираме и задържим, категорично заяви гл.комисар Иванов. По думите му мъжът не е подготвен за преходи, няма пари, тръгнал е веднага. В разследването се включват и психолози от Института по психология – МВР за изготвяне на профил на заподозрения.

Полицията работи и с други лица от криминалния контингент с цел да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото престъпление. Главният секретар на МВР припомни, че още вчера РУ-Сливен обяви мъжа за местно издирване, тази сутрин бе разпространена негова актуална снимка и обявяването му за държавно издирване.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама